Sağlam qidalanmaq istəyənlərin ilk tövsiyə etdiyi qidalar arasında olan balıq dadı ilə süfrələrin vazkeçilməz yeməkləri arasındadır.
Moderator.az xəbər verir ki, mütəxəssislər qidalanmamıza müsbət təsir göstərsə də, bütün balıqların eyni dərəcədə sağlam olmadığına diqqət çəkərək, ən sağlam balıq növlərinin adlarını açıqlayıb.
Dəniz balıqlarının əhəmiyyətli bir hissəsi daşınmasını və saxlanmasını asanlaşdırmaq üçün dondurulur. Bu vəziyyət balıqların qida dəyərinin bir hissəsini itirməsinə və sağlamlıq faydalarının mənfi şəkildə dəyişməsinə səbəb olur. Bununla belə, çay balıqları su obyektlərinin çirklənməsi səbəbindən təhlükəli və zəhərli ola bilir.
Bu səbəbdən nə dəniz balıqları, nə də çay balıqları üçün tamamilə faydalı olduğunu söyləmək olmaz. Bu səbəbdən təcrübəli balıqçılar faydalı balıqların adlarını açıqlayıb.
Bir çox zərərli balıq yetişdiriciləri istehsal prosesini sürətləndirmək üçün balıqlara böyümə hormonları, antibiotiklər və boyalar əlavə edirlər. Nəticədə istehlak edilən balıq sağlamlığa faydalarından çox zərərli qidaya çevrilir. Mütəxəssislər təbii mühitdə tutulan vəhşi balıqların seçilməsinin daha sağlam alternativ olduğunu bildirərkən, ən faydalı dəniz balıq növlərini belə sıralayırlar:
– Treska
– Qızılbalıq
– Siyənək
– Skumbriya
– Sardina
– Kapelin
Balıq seçərkən diqqət etməli olduğunuz ilk şey onun görünüşüdür. Təbiətdə tutulan vəhşi balıqların çox vaxt qeyri-bərabər dəri rəngi və böyük üzgəcləri olur. Balıq aldığınız yerlərin təhlükəsiz olduğundan əmin olun.